دکترمهرداد مشهدیان در گفتوگو با طبنا(خبرگزاری سلامت) افزود: عوامل محیطی مثل تغذیه و آب و هوا میتواند در بروز سرطانها موثر باشد. همچنین امواج مغناطیسی که البته به صورت علمیاثبات نشده نیز میتواند یکی دیگر از عوامل ایجاد سرطان باشد. عوامل فردی مثل استفاده از دخانیات یا مشروبات الکلی هم در ایجاد انواع سرطانها موثر هستند.
وی با بیان اینکه خیلی از سرطانها زمانی که ایجاد میشوند هیچگونه عوامل ظاهری ندارند، ادامه داد: متاسفانه اکثر سرطانها به جز سرطان رحم که میتواند در مراحل اولیه به علت خونریزیهای نابجایی که ایجاد میکند، شناسایی شود، بدون نشانه هستند.
مشهدیان گفت: با توجه به این موضوع معمولا بیماران در شرایطی متوجه وجود سرطان میشوند که خیلی پیشرفت کرده است.
این فوق تخصص خون و سرطان تصریح کرد: خیلی از اوقات سرطان به صورت یافتهای اتفاقی کشف میشود، گاهی ممکن است بیمار سونوگرافیای به دلیل دیگری انجام دهد و متوجه تودهای در شکم شود، معمولا وقتی سرطان به بخش پیشرفته میرسد علائمی بسته به محل سرطان را بروز می هد. به عنوان مثال کسی که سرطان معده دارد با علائمینظیر بلع دردناک، بلع دشوار، درد ناحیه بالای شکم، خونریزی گوارشی، استفراغ خونی یا دفع خونی روبرو میشود.
وی ادامه داد: هر سرطان علائمیخاص دارد و بسته به محلی که درگیر آن میشود میتواند متفاوت باشد.
مشهدیان گفت: برخی از سرطانها مختص زمان کودکی، برخی بزرگسالی و برخی میانسالی است ولی عمدتا به خاطر مشکلات یا تغییراتی که در بدن رخ میدهد سرطان را در سن بالا متصور هستیم.
نظر شما